Pure Winst

Subsidieregelingen 2024


Om in 2030 te kunnen voldoen aan de klimaatdoelstellingen* heeft de overheid een stimuleringsprogramma opgesteld. Eén van de onderdelen van dit programma is een subsidieregeling voor duurzame installaties voor woningeigenaren.

De apparaten die in aanmerking komen voor deze Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) kunnen worden opgezocht in de apparatenlijst van het RVO:


Link naar: 'Subsidiebedragen Warmtepompen' 


De subsidies in 2024 zijn gestegen ten opzichte van dan die van 2023. De subsidies voor een lucht-waterwarmtepomp zijn momenteel nog rendabeler en lopen tot op € 3500,-



* minimaal 55% minder CO2-uitstoot.

Het energielabel van uw woning


Hoe interessant uw woning is voor de woningmarkt wordt inmiddels al lang niet meer alleen bepaald door factoren als ligging en locatie. Met de alsmaar stijgende energieprijzen kijken aanstaande kopers steeds kritischer naar de kosten van de woning na aanschaf. Een goede indicator hiervoor is het in 2008 geïntroduceerde energielabel. Inmiddels hebben alle 5 miljoen woningeigenaren reeds een indicatief energielabel ontvangen. Per 1 januari 2015 is het zelfs wettelijk verplicht om het energielabel definitief te laten maken bij de verhuur of verkoop van een huis.

Een warmtepomp kan het energielabel minimaal 1 maar vaak zelfs tot 2 labels verbeteren.

Besparing op uw energiekosten


Het merendeel van de nederlandse huishoudens maakt voor de verwarming van de woning gebruik van een CV-ketel. Deze gasketels hebben zich de afgelopen jaren bewezen als een snelle en betrouwbare bron van warmte.

Met de komst van de HR-gasketel in 1981 werd het rendement van de gasketel verbeterd door het benutten van condensatiewarmte uit de rookgassen. Medio 2000 was de gasketel volledig uitontwikkeld. Het plaatsen van een nieuwe gasketel  zal op dit moment dan ook geen verdere energiebesparing opleveren. Het netto-rendement blijft hiermee steken op circa 90%.

Afhankelijk van de installatie-mogelijkheden in uw woning kan door het combineren van de gasketel met een warmtepomp of door de complete vervanging hiervan, een netto verwarmingsrendement tussen de 140% en 200% behaald worden.

DE RENTE OP UW SPAARREKENING HEBBEN WIJ HELAAS NAAR BENEDEN...

SCHALIEGASWINNING

GEVAAR VOOR DRINKWATER

Een beter rendement op uw spaargeld


Door het beleid van de Europese Centrale Bank om de economie te stimuleren werd het mogelijk voor banken om geld te lenen voor percentages lager dan 0,5%. Het negatieve effect hiervan voor de bankrekening van consumenten is dat de spaarrentes richting de 0% gingen. Boven de 57.000 euro aan spaargeld wordt daarnaast door de fiscus ook nog eens 1,03% vermogensheffing opgelegd. Met de investering in een duurzame oplossing voor uw huis is een rendement op uw spaargeld tot 20% mogelijk.

Afhankelijk van de woning (isolatie, afgiftesysteem..) kan een door 'Smits Duurzame Oplossingen' geselecteerd en gedimensioneerd warmtepompsysteem, in 5 tot 9 jaar worden terugverdiend.

Een leefbare aarde vraagt om actie


De aarde warmt op. De gevolgen van deze temperatuurstijgingen: langdurige droogtes, extreme regenval, overstromingen en krachtige orkanen worden overal op de wereld ervaren. En dan hebben we het niet eens over de effecten die het teweegbrengt zoals oorlogen, voedseltekorten en mensen die hun thuisland ontvluchten.


Dat de mens voor het overgrote deel verantwoordelijk is voor de opwarming van de aarde  is inmiddels wetenschappelijk bewezen.

Een belangrijk deel van "Global Warming" is toe te schrijven aan het gebruik van fossiele brandstoffen zoals olie, kolen en gas. Deze zorgen bij verbranding voor uitstoot van  broeikasgassen zoals CO2 welke als het ware een isolerende deken om de aarde heen leggen.

Natuurlijk is groene energie beter voor het klimaat. Bij gebruik van zon, wind, aardwarmte en waterkracht komt er nauwelijks of geen CO2 vrij.


De winning van fossiele brandstoffen gaat niet zonder slag of stoot. Door de aardgaswinning in Groningen worden de bodemverzakkingen en aardbevingen steeds krachtiger met vaak onherstelbare schade aan woningen als gevolg. Volgens de huidige berekeningen zal omstreeks 2025 -2030 vrijwel geen gas meer uit Groningen afkomstig zijn.